ClassiCon: Μια μεγάλη γιορτή για τους λάτρεις του κλασικού ανδρικού στιλ

Η 1η έκθεση για το κλασικό ανδρικό στιλ και τους δημιουργούς του – Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Οκτωβρίου – Ξενοδοχείο President. Εισιτήρια στο more.com

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι εραστές του κλασικού ανδρικού στιλ θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά, συγκεντρωμένους κάτω από την ίδια στέγη, επιλεγμένους ράφτες κοστουμιών, πουκαμίσων, γραβατών, υποδηματοποιούς, εισαγωγείς υφασμάτων και αξεσουάρ. Να μιλήσουν μαζί τους, να λύσουν απορίες, να αγγίξουν φίνα υφάσματα, ν’ ανταλλάξουν ιδέες, αλλά και να γνωριστούν με ανθρώπους με τους οποίους μοιράζονται το ίδιο πάθος.

Η ιδέα

Πρόκειται για τη φυσική συνέχεια του monopeto.gr, του πρώτου ψηφιακού περιοδικού στην Ελλάδα για την ιστορία της κλασικής ανδρικής ένδυσης και τους δημιουργούς της. Ένα όραμα του ιδρυτή του, Γιώργου Αθανασόπουλου για μια μεγάλη γιορτή, το οποίο υλοποιείται με την πολύτιμη συμβολή της εταιρείας διοργάνωσης εκθέσεων Stalexpo.

Το ClassiCon προτάσσει το μεράκι του τεχνίτη, τη μοναδικότητα του bespoke, τη διαχρονικότητα, τα φυσικά υλικά, την οικολογική διάσταση του χειροποίητου και του vintage. Δεν απευθύνεται μόνο στους μυημένους. Απευθύνεται και σε όποιον αναζητά μια εναλλακτική απέναντι στη «γρήγορη» μόδα. Σε όποιον επιδιώκει να χτίσει το δικό του προσωπικό στιλ όχι σύμφωνα με τις «τάσεις», αλλά με τη στάση του απέναντι στη ζωή και το γούστο του. Στον άνδρα που δίνει έμφαση στη λεπτομέρεια, που επιλέγει συνειδητά την καλύτερη ποιότητα, τις δίκαιες συνθήκες παραγωγής και τη στήριξη της τοπικής οικονομίας.

Όπως σημειώνει ο Γιώργος Αθανασόπουλος: «Επαγγέλματα με ιστορία χιλιάδων ετών απειλούνται με εξαφάνιση, και μαζί τους εξαφανίζονται τόσο η προσωπική σχέση που μπορεί να έχει ο πελάτης με τον δημιουργό του ενδύματος ή υποδήματός του, όσο και η έννοια του προσωπικού στιλ. Ένας από τους σημαντικούς στόχους του ClassiCon είναι να στείλει το μήνυμα ότι το κλασικό στιλ είναι ζωντανό στην Ελλάδα και ότι η χώρα μας διαθέτει εξαιρετικούς επαγγελματίες που το υπηρετούν, όπως και χιλιάδες άνδρες που το αγαπούν».

Με μια επίσκεψη στο ClassiCon

  • Θα γλιτώσετε χρόνο καθώς θα συναντήσετε συγκεντρωμένους στον ίδιο χώρο διαφορετικούς επαγγελματίες που υπηρετούν το κλασικό ανδρικό στιλ.
  • Θα αγγίξετε με τα χέρια σας εκλεκτά υφάσματα (καλό το διαδίκτυο αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με την αίσθηση που σου αφήνει στα ακροδάχτυλα το αυθεντικό κασμίρι και το άγριο μετάξι).
  • Θα λύσετε απορίες που με τη σειρά τους θα σας λύσουν τα χέρια, εξασφαλίζοντάς σας πάντα αρμονικές εμφανίσεις (Η κάλτσα πρέπει να είναι το ίδιο χρώμα με το παπούτσι ή με το παντελόνι; Το μαντηλάκι συνδυάζεται με τη γραβάτα ή με το πουκάμισο και όλες οι γραβάτες έχουν το ίδιο μήκος;)
  • Θα μάθετε ποιος είναι ο βασιλιάς του περιττού, πόσα κοστούμια χρειάζεται ένας άνδρας που τώρα ξεκινά να χτίζει την γκαρνταρόμπα του και γιατί οι παλιοί υποστήριζαν φανατικά ότι «η φτήνια τρώει τον παρά».
  • Θα γνωρίσετε άτομα που αγαπούν το κλασικό στιλ, όπως και εσείς (Spoiler alert: Είναι πολλοί, μεγάλοι και μικροί, από διαφορετικές αφετηρίες και με διαφορετικά πορτοφόλια).

Special bonus: Θ’ απολαύσετε δωρεάν ένα παραδοσιακό ξύρισμα από την ομάδα του 1900 the Barber Shop του Παναγιώτη Γρηγορίου.

Latest

Το ονειρικό Χριστουγεννιάτικο ραrty της Sephora για το 2023

SEPHORA LET THERE BE SPARKS ΤΟ ΟΝΕΙΡΙΚΟ XΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΡΑRTY ΤΗΣ...

TOP HAIR DUESSELDORF 2024: Χριστουγεννιάτικη Προσφορά – εκπτωτικά εισιτήρια!

Η προσμονή κορυφώνεται: Από τις 28 Νοεμβρίου θα ανοίξει...
- Advertisment -
BusinessNews.gr

#WellaUltimateEvent: Ένα λαμπερό πάρτι της Wella Company για να γιορτάσει τη δύναμη του χαρτοφυλακίου της

Η Wella Company διοργάνωσε ένα λαμπερό πάρτι για να γιορτάσει τη δύναμη του χαρτοφυλακίου της, το θάρρος για αλλαγή και τη μαγεία που δημιουργείται...

Το ονειρικό Χριστουγεννιάτικο ραrty της Sephora για το 2023

SEPHORA LET THERE BE SPARKS ΤΟ ΟΝΕΙΡΙΚΟ XΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΡΑRTY ΤΗΣ SEPHORA ΓΙΑ ΤΟ 2023 Μια αξέχαστη βραδιά γεμάτη λάμψη κι ομορφιά! Η SEPHORA Greece το απόλυτο love...

TOP HAIR DUESSELDORF 2024: Χριστουγεννιάτικη Προσφορά – εκπτωτικά εισιτήρια!

Η προσμονή κορυφώνεται: Από τις 28 Νοεμβρίου θα ανοίξει το κατάστημα εισιτηρίων για την TOP HAIR 2024 και θα ξεκινήσει και φέτος με μια...

Newsletter