Γιώργος Δουδέσης: Τhe Hair artist

 

Αβίαστο ταλέντο, προσωπικότητα που δύσκολα ξεχνάς, ειλικρίνεια που ξαφνιάζει. Ο Γιώργος Δουδέσης, ο ευρηματικός κομμωτής μας αποκαλύπτεται.

Δεν είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις τον Γιώργο Δουδέση στο χώρο, η cool ενέργεια που εκπέμπει σε μαγνητίζει. Μιλώντας μαζί του καταλαβαίνεις ότι είναι άνθρωπος της λεπτομέρειας. Τον συνάντησα στο κομμωτήριό του στο Golden Hall, μεταξύ ραντεβού και επισκέψεων πελατών και νέων συνεργατών. Μιλώντας μαζί του, μου έγινε σαφές ότι λατρεύει τις γυναίκες. Η σχέση του Γιώργου Δουδέση με την κομμωτική ξεκίνησε στην αρχή της επαγγελματικής του πορείας, όμως η έλλειψη savoir vivre που επικρατούσε στο πρώτο κομμωτήριο που εργάστηκε τον οδήγησε σε οικειοθελή έξοδο. Η παρότρυνση φίλων για το πηγαίο ταλέντο του τον επανέφερε δυναμικά. Δηλώνει τυχερός που μπορεί και κάνει το πάθος του δουλειά. «Όσο κακή και να είναι η ψυχολογία μου, όταν πιάνω το ψαλίδι μεταμορφώνομαι, η ενέργεια που παίρνω είναι μοναδική», λέει. Τα κομμωτήρια «Δουδέσης» είναι από τα πιο επιτυχημένα κομμωτήρια της Αθήνας.


Ποια είναι τα στοιχεία που τα κάνουν να ξεχωρίζουν,

Η ιδιαιτερότητά τους, η τέλεια δουλειά που προσφέρουμε στους πελάτες μας και εγώ και οι συνεργάτες μου. Στόχος μου είναι να παρακολουθώ και να έχω τον τελικό έλεγχο στο αποτέλεσμα κάθε πελάτισσας. Ελέγχω σχεδόν τα πάντα. Η σκληρή εργασία είναι το στοιχείο που κάνει τη διαφορά, αυτή είναι η βασική μου αρχή.


Ως ένας άνθρωπος που ασχολείστε πολλά χρόνια με το αντικείμενο, πώς είδατε την «έκρηξη» κομμωτηρίων τα προηγούμενα χρόνια, Θεωρείτε ότι αυτό το ιδιότυπο boom έκανε καλό ή κακό στη δουλειά σας,

Ξέρετε κάτι, δεν με ενδιαφέρει. Δεν ασχολούμαι με το τι κάνει ο ένας και ο άλλος.


Είστε  από τους πιο πετυχημένους κομμωτές στην Ελλάδα. Πώς ασχοληθήκατε με το συγκεκριμένο αντικείμενο,

Είδα ότι κάτι έλειπε στην εκκίνηση της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σας εκμυστηρευτώ ότι δεν θα γινόμουνα κομμωτής, διότι δεν μου άρεσε το κομμωτήριο ως κομμωτήριο. Όταν πρωτοξεκίνησα εργάστηκα τρεις μήνες σε ένα κομμωτήριο, με αποτέλεσμα να μην αντέξω και να σηκωθώ να φύγω. Δεν μου άρεσαν όλα αυτά τα περιττά σχόλια που γινόντουσαν και δεν ανταποκρίνονταν στον τρόπο που βλέπω την εργασία. Μετά το έκανα σαν χόμπι κουρεύοντας φίλους. Εκείνοι με παρακίνησαν και ευθύνονται για την επανεκκίνησή μου. Η δεύτερη επαφή με το χώρο του κομμωτηρίου ήταν σε ένα χώρο ξεχωριστό, που με έκανε να δω με άλλη ματιά τα πράγματα. Έτσι λοιπόν κατάλαβα, ότι αυτό που με ενδιέφερε ήταν να κάνω καλά την εργασία μου και να μη με ενδιαφέρει το τι λέει ο ένας και ο άλλος. Μετά από αυτή τη διαπίστωση όλα άλλαξαν, μπήκα στο χώρο και πήρα τα πράγματα στα χέρια μου. Μου ήταν πάρα πολύ εύκολο, πηγαίο. Μετά από περίπου τέσσερα χρόνια που εργάστηκα στο συγκεκριμένο χώρο αποφάσισα να κάνω κάτι δικό μου. Δεν είδα ποτέ επιχειρηματικά αυτό που κάνω. Η επιχειρηματική μου δραστηριότητα ήταν κάτι που προέκυψε και η αλήθεια είναι ότι οι άλλοι με βλέπουν σαν επιχειρηματία, όμως εγώ δεν βλέπω έτσι τον εαυτό μου. Δεν έχω αφήσει ποτέ την επιχειρηματική μου επιτυχία να επηρεάσει τη δημιουργικότητα μου. Με ενδιαφέρει να δημιουργώ, να φτιάχνω όμορφα μαλλιά. Θέλω οι άνθρωποι που επιλέγουν να έρθουν σε μένα, να αισθάνονται ότι αυτό που πλήρωσαν το πήραν πίσω. Στενοχωριέμαι όταν κάποιος μου πει ότι το αποτέλεσμα δεν του άρεσε. Θέλω πάντα να βγάζω τον καλύτερό μου εαυτό.

 

Ποιες ιδιότητες πρέπει να έχει ένας καλός επαγγελματίας στη δουλειά σας, Με ποιο κριτήριο επιλέγετε τους συνεργάτες σας,

Οι συνεργάτες μου με επιλέγουν, δεν τους επιλέγω. Ποτέ δεν θα πάω να πάρω κάποιον νέο συνεργάτη από άλλο κομμωτήριο. Βασική αρχή για μένα είναι να έχουν αποχωρήσει πρώτα από την επιχείρηση στην οποία εργάζονταν και κατόπιν να έρθουν να μιλήσουν μαζί μου. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να έχουν πάθος σε αυτό που κάνουν. Από κει και πέρα το επόμενο βήμα είναι να ενταχθούν στη δική μου φιλοσοφία και να γίνουν μέρος της ομάδας. Το μυστικό αυτής της δουλειάς είναι η σκληρή εργασία. Θυμάμαι όταν πρωτοξεκίνησα κοιμόμουν μόλις τρεις ώρες την ημέρα, τώρα είναι λίγο δύσκολο να τα καταφέρω, δεν έχω τα ίδια κουράγια (γέλια).

 

Πώς βλέπετε τη σημερινή Ελληνίδα,

Λατρεύω τις Ελληνίδες. Η Ελληνίδα σήμερα φροντίζει τον εαυτό της, πηγαίνει κομμωτήριο, την ενδιαφέρει η εμφάνισή της. Το κομμωτήριο ανέκαθεν ήταν για την Ελληνίδα ένας δημιουργικός χώρος.

 

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας σας,

Πολλή εργασία -και διευκρινίζω όχι δουλειά (δουλεία)-, ΕΡΓΑΣΙΑ.

Latest

Beach Finish Styling Spray | Lorvenn Hair Professionals

Beach waves have never been so breezy! Η Lorvenn Hair...

“Kayak Hall of Fashion”

Fashion Meeting….στο 1 Year Anniversary Party της γνωστής αλυσίδας...
- Advertisment -
BusinessNews.gr

Ο Μάρκος Ευθυμίου μας μιλά εφ΄ όλης της ύλης

Ο Μάρκος Ευθυμίου θεωρείται ο expert στα νυφικά χτενίσματα και παράλληλα έχει ένα μοναδικό ταλέντο στο να μεταλλάσσει ένα πρόσωπο σε "persona". Στόχος του είναι...

COLLECTION «FRACTALS» BY ΑΝΝΙΕ ΑΝΚΕRVIK

H Αnnie Ankervik μας παρουσιάζει τη νέα της collection «Fractals».

COTY & CHLO? ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΑRIANE LABED ΩΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΡΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ

 

Η Ariane Labed είναι το πρόσωπο του νέου αρώματος της Chlo?, το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2018. Η ηθοποιός θα αποτελέσει τη νέα, μοντέρνα ενσάρκωση της γυναίκας Chlo?.

Newsletter