ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΡΕΚΑΣ: ΜΙΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

 
O Νικόλας Πρέκας από μικρή ηλικία ξεκίνησε στο χώρο της κομμωτικής τέχνης. Ο ίδιος θεωρείται ένας από τους πιο ταλαντούχους κομμωτές του χώρου με έντονη δραστηριότητα. Όπως ο ίδιος τονίζει, είναι αφοσιωμένος σε αυτό που κάνει και δεν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό να ασχολείται με κάτι άλλο πέρα από τη δραστηριότητα του κομμωτή, μια δραστηριότητα που δεν ένιωσε ποτέ ως επάγγελμα. «Ζω όταν δημιουργώ, ποτέ δεν αισθάνθηκα ότι εργάζομαι, αισθάνομαι ευτυχής μιας και μπορώ και ζω μέσα από αυτό που πραγματικά αγαπώ», μας είπε. Πώς να μην αισθάνεται άλλωστε έτσι, αφού μαθήτευσε κοντά στον έναν και μοναδικό Άγγελο.
 
LET THE STORY BEGIN
Προτού δημιουργήσει τον δικό του χώρο στο Παγκράτι (σήμερα διαθέτει δύο κομμωτήρια) πραγματοποίησε την εκκίνησή του κοντά στον γνωστό κομμωτή Άγγελο. Ήταν μόλις δεκαεννιά χρόνων όταν βρέθηκε κοντά του. Εκείνος είδε αμέσως το αστείρευτο ταλέντο του και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα βρέθηκε να είναι το «δεξί χέρι» αυτού του μοναδικού πρωτοπόρου στο χώρο της ελληνικής κομμωτικής τέχνης. Οι ιστορίες που έχει να μας διηγηθεί είναι αμέτρητες, εκείνο όμως που δεν μπορεί να ξεχάσει είναι το γεγονός ότι αυτός ο μοναδικός δάσκαλος ήταν ένας εξαιρετικός κομμωτής και ένας πετυχημένος επιχειρηματίας. Πρωτοπόρος δε για τα δεδομένα της εποχής του. Κοντά του έμαθε πολλά, τόσο σε τεχνικό επίπεδο όσο και στον επιχειρηματικό
τομέα· ήταν μοναδικό σχολείο. «Πάντα μου άρεσε να θαυμάζω τους ανθρώπους που έχω δίπλα μου, το μυαλό τους, το ταλέντο τους, τις γνώσεις τους. Κοντά στον Άγγελο τα βρήκα όλα αυτά». Ταξίδεψε πολύ και βρέθηκε πολύ κοντά με μεγάλα ονόματα της διεθνούς κομμωτικής όπως ο γνωστός Alexandre de Paris. Αφού πέρασε δέκα χρόνια κοντά σε αυτόν το δάσκαλο, αποφασίζει να δημιουργήσει τον δικό του χώρο, ένα μοναδικό χώρο στο Παγκράτι, όπου η επιτυχία δεν άργησε να έρθει.
Είναι αφοσιωμένος σε αυτό που κάνει, έχει χτενίσει μοναδικές προσωπικότητες, ενώ σε workshop και σεμινάρια που έχει βρεθεί προσκεκλημένος on stage έχει βιώσει το θαυμασμό και την επιβεβαίωση κομμωτών του χώρου και όχι μόνο. «Σχεδόν πάντα προσπαθώ να φανταστώ τις δημιουργίες μου όπως αυτές ταιριάζουν σε κάθε style ξεχωριστά. Θέλω κάθε γυναίκα να είναι ξεχωριστή», τονίζει ο ίδιος. O Nικόλας Πρέκας ανήκε στη Haute Coiffure Franscaise για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπου διετέλεσε
και πρόεδρος της ελληνικής καλλιτεχνικής ομάδας Haute Coiffure Ελλάδας, παρουσιάζοντας και μεταφέροντας τη μόδα για τα μαλλιά από το Παρίσι στους Έλληνες κομμωτές.
 
EΜΠΝEΥΣΗ ΚΑΙ STYLE
«Εμπνέομαι από οτιδήποτε μου θυμίζει ένα στυλ γυναίκας, που σαν αίσθηση την κουβαλώ πάντα μαζί μου. Εμπνέομαι όμως και από τις ατελείωτες συζητήσεις με τους συνεργάτες μου. Μαζί τους έμαθα να είμαι focused», μας είπε. Σε ερώτηση του Estetica Ηellas για το ποιο πιστεύει πως είναι το πιο δυνατό του σημείο, μας είπε: «Δεν μπορώ να το ξεχωρίσω γιατί η αγάπη μου σε αυτό που κάνω είναι μεγάλη. Κάθε πελάτισσα με προκαλεί να την αλλάξω και να την κάνω όσο πιο τέλεια γίνεται. Όσον αφορά το πώς βλέπει τη σημερινή Ελληνίδα, ανέφερε τα εξής: «Οι Ελληνίδες είναι ενημερωμένες πάνω στη μόδα και έχουν άποψη. Είναι τολμηρές, αποδέχονται τις αλλαγές και πολλές φορές μάς εκπλήσσουν όταν μας ζητάνε κάτι οι ίδιες πριν το προτείνουμε». Σχετικά με το τι κάνει όμως έναν κομμωτή ξεχωριστό και πετυχημένο, μας τόνισε τα εξής: «Το ταλέντο, οι γνώσεις, το επιχειρηματικό δαιμόνιο και η αγάπη στην τέχνη. Αυτά είναι τα κλειδιά στην επιτυχία». Ο Νικόλας Πρέκας είναι από τους κομμωτές που έχει παρουσιάσει τη δουλειά του μέσα από ένα μεγάλο αριθμό σεμιναρίων εντός και εκτός συνόρων εδώ
και πολλά χρόνια. Σχετικά με το πώς αισθάνεται προς αυτό, μας είπε: «Η τέχνη δεν έχει σύνορα, αισθάνεσαι όμορφα όπου και αν βρίσκεσαι, πόσο μάλλον να έχεις και την αποδοχή του κόσμου».
 
Τέλος, σε ερώτηση αν θεωρεί ότι έχει πετύχει το προσωπικό του στοίχημα, απάντησε: «Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να κάνει κάτι άλλο πέρα από αυτό το επάγγελμα. Αισθάνομαι διπλά ευτυχής, γιατί και τα δύο μου παιδιά, παρά τις σπουδές σε άλλους τομείς, αγάπησαν και ακολούθησαν το δρόμο της κομμωτικής».

Latest

Sold out premiere weekend για την Καίτη Γαρμπή στο νέο live club «LAV STAGE»!

Η «ντίβα της καρδιάς μας» με τις αμέτρητες διαχρονικές επιτυχίες,...

Η Farcom Professional λανσάρει τις Go Vibrant Color Revive Masks.

Η Farcom Professional λανσάρει τις Go Vibrant Color Revive...

| “Dress2unDress – Make A Wish”

Συνάντηση επωνύμων για καλό σκοπό στο charity event της...

Η FARCOM στη Διεθνή Έκθεση PLMA “World of Private Label” 2024

Δυναμική ήταν η παρουσία της FARCOM για ακόμη μια...
- Advertisment -
BusinessNews.gr

Ο Μάρκος Ευθυμίου μας μιλά εφ΄ όλης της ύλης

Ο Μάρκος Ευθυμίου θεωρείται ο expert στα νυφικά χτενίσματα και παράλληλα έχει ένα μοναδικό ταλέντο στο να μεταλλάσσει ένα πρόσωπο σε "persona". Στόχος του είναι...

COLLECTION «FRACTALS» BY ΑΝΝΙΕ ΑΝΚΕRVIK

H Αnnie Ankervik μας παρουσιάζει τη νέα της collection «Fractals».

COTY & CHLO? ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΑRIANE LABED ΩΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΡΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ

 

Η Ariane Labed είναι το πρόσωπο του νέου αρώματος της Chlo?, το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2018. Η ηθοποιός θα αποτελέσει τη νέα, μοντέρνα ενσάρκωση της γυναίκας Chlo?.

Newsletter