Βίβιαν Προκόπου: Σε ασφαλή χέρια η Selective Professional


 Η Βίβιαν Προκόπου είναι σίγουρα ένας άνθρωπος που αγαπά τη δουλειά της, στην οποία ποτέ δεν δίστασε να ρισκάρει, όταν πριν από δύο χρόνια ο ιταλικός κολοσσός Selective Professional εμπιστεύθηκε τον όμιλό της. Γι’ αυτήν τη συνεργασία μιλά στο Estetica Hellas.

 

Ο όμιλός σας, κ. Προκόπου, έχει να αντιμετωπίσει μια ιδιαίτερη πρόκληση, την αντιπροσώπευση της Selective Professional, που είχε πληγωθεί πολύ βαριά από τον προηγούμενο αντιπρόσωπο. Μιλήστε μας γι’ αυτή την εξέλιξη.

Δεν θα αφήναμε την Selective Professional να χαθεί. Την ξαναγεννήσαμε μέσα από τις στάχτες της. Την εταιρεία τη λάτρεψαν χιλιάδες κομμωτές στην Ελλάδα και την εμπιστεύτηκαν τουλάχιστον 1.000.000 Ελληνίδες. Θέλω να διαβεβαιώσω τους κομμωτές αλλά και το πιστό κοινό μας ότι η Selective Professional είναι πλέον σε ασφαλή χέρια και θα τοποθετηθεί ξανά στην ελληνική αγορά στη θέση που της ανήκει.

 

Αποτελεί σημείο αναφοράς στον κλάδο της κομμωτικής η επιλογή των Ιταλών να αναθέσουν την αντιπροσώπευση Ελλάδας και Κύπρου στον όμιλό σας. Είναι φόρος τιμής, μιλήστε μας γι’ αυτή την αίσθηση.

Είναι μεγάλη μας τιμή και συγχρόνως και ευθύνη ότι ο κολοσσός Selective Professional εμπιστεύθηκε τον όμιλό μας. Αυτό αν μη τη άλλο δείχνει ότι τα πολλά χρόνια που δραστηριοποιούμαστε στο χώρο, αντιπροσωπεύοντας παγκόσμιους γίγαντες του κλάδου, άφησαν ένα θετικό αποτύπωμα ορθής επιχειρηματικής δράσης. Δεν θα σας κρύψω τις πολύ σοβαρές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε να ανατρέψουμε το βαρύ κλίμα που δημιούργησε ο παλιός αντιπρόσωπος. Πολλοί κομμωτές ή καταναλωτές δεν γνωρίζουν ακόμα ότι η Selective έχει περάσει σε νέα χέρια. Όμως, όπως μέσα από κάθε κρίση αναδεικνύονται και θετικά στοιχεία, έτσι και ο  όμιλός μας γαλουχήθηκε και εξελίχθηκε στον τομέα του reputation management και στη διαχείριση κρίσεων και θεωρώ ότι με αυτή τη γνώση πολύ σύντομα ό,τι αρνητικό πλανιέται στην αγορά από τον παλιό αντιπρόσωπο θα εξαλειφθεί και θα αποτελεί παρελθόν. Κοιτάμε μπροστά, είμαστε αισιόδοξοι.

 

Αν θελήσουμε να περιγράψουμε επιγραμματικά τη στρατηγική την οποία θα ακολουθήσουν η ΑΜV και το brand το προσεχές διάστημα, σε ποιους άξονες μπορούμε να πούμε ότι αυτή θα στηρίζεται,

Η Selective είναι αποκλειστικά επαγγελματικό brand και βρίσκεται μόνο στα κομμωτήρια. Αυτό είναι στρατηγική μας επιλογή, για να θωρακίζονται οι υπηρεσίες του πελάτη και να προστατεύεται η ανάπτυξη του κλάδου και βασίζεται στους εξής άξονες: Άρτια και ολοκληρωμένη εκπαίδευση υψηλών προδιαγραφών, όχι μόνο ως εργαλείο τεχνικής εξέλιξης για τους επαγγελματίες αλλά και ως εφόδιο για να μπορούν να υπάρχουν και να δραστηριοποιούνται στα νέα δεδομένα. Ολοκληρωμένη και to the point στρατηγική marketing με πολλαπλή στόχευση και στο B2B κοινό μας και στους καταναλωτές. Εξατομικευμένη προσέγγιση με λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες και τις δυνατότητες του κάθε σημείου. Παροχή καινοτόμων προϊόντων και σχεδιασμό νέων υπηρεσιών για το κομμωτήριο. Εξειδικευμένη ομάδα σύμβουλων πωλήσεων και τεχνικών.

 

Δώστε μας μια εικόνα για το portfolio της Selective Professional και για το λανσάρισμα της νέας αντρικής σειράς,

Η γκάμα προϊόντων της Selective Professional είναι από τις πληρέστερες που υπάρχουν πα-γκοσμίως και σε τεχνικά προϊόντα και σε προϊόντα μεταπώλησης. Θα ξεκινήσω από την Color Evo βαφή μας και θα σας πω ξεκάθαρα ότι έχουμε την καλύτερη βαφή της αγοράς. Και αυτό δεν το αναφέρω βεβαίως για να παινέψω την εταιρεία μας, θα ακουγόταν ατυχές. Έμπειροι τεχνικοί βαφείου αν κληθούν να δοκιμάσουν τις βαφές της αγοράς χωρίς να γνωρίζουν ποιας εταιρείας είναι, θα καταλήξουν μετά σιγουριάς στο συμπέρασμα ότι η Color Evo είναι πέρα από τον ανταγωνισμό, για τα μοναδικά της χρώματα, την άψογη εφαρμογή και κάλυψη, τις αποκλειστικές αποχρώσεις της αλλά, κυρίως, για τη σχέση τιμής, απόδοσης και κέρδους. Αναμένεται επίσης μια νέα καινοτόμος σειρά βαφών, η Mild Color, χωρίς αμμωνία. Στο Portfolio της Selective υπάρχει επίσης η On Care, η πλήρης σειρά εξειδικευμένων θεραπειών, η Artistic Flair, η πλήρης σειρά περιποίησης για επαγγελματική χρήση και μεταπώληση, η Now, με τα εκπληκτικά styling προϊόντα και, βεβαίως, η νέα μας σειρά FORMAN που έτυχε τεράστιας αποδοχής από το αντρικό κοινό. Σημειώνω τα καινοτόμα black/brown gel της αντρικής σειράς, που έφεραν επανάσταση με τη διπλή τους δράση και κάλυψη λευκών/γκρίζων και styling συγχρόνως όπως και τα πρωτοποριακά Shampoo και Lotion τριχόπτωσης, αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας. Να μην ξεχάσω και το All In One, τη μάσκα πολυθεραπείας σε σπρέι, που κάνει θραύ-ση στις γυναίκες παγκοσμίως.

 

Πώς είναι για μια γυναίκα στην Ελλάδα να βρίσκεται στο τιμόνι ενός ομίλου,

Ο όμιλός μας αντιπροσωπεύει την CHI,Biosilk, doop, Selective, ghd – ένα εκρηκτικό μείγμα κολοσσών με πολλές ευθύνες. Λειτουργώ με πάθος και προσήλωση. Η δουλειά μου είναι η ζωή μου, αναπνέω μέσα από αυτήν. Η πολυετής επιχειρηματική μου δράση ξεκινάει από τη Νότιο Αφρική, στην Ελλάδα βρίσκομαι τα τελευταία 15 χρόνια. Είμαι συνηθισμένη να ερ-γάζομαι στο πολύ απαιτητικό διεθνές business περιβάλλον. Λειτουργώ με ένα δικό μου μοντέλο, μείγμα αμερικανικής και ευρωπαϊκής κουλτούρας. Η αλήθεια είναι ότι στην ελληνική αγορά οι γυναίκες σε πολύ υψηλές θέσεις αντιμετωπίζουν περισσότερα προβλήματα από έναν άνδρα στην ίδια θέση. Αυτό που λέω πάντα στους συνεργάτες μου και κλείνω με αυτό είναι ότι «τα δόντια του καθενός μας φαίνονται στην πράξη και όχι στην όψη…».

Latest

Η DSQUARED2 παρουσιάζει τη Συλλογή Γυαλιών Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024,

Η DSQUARED2 παρουσιάζει τη Συλλογή Γυαλιών Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024, που...

Ήταν όλοι εκεί! Στο BEST Opening των νέων γραφείων της “BESTSELLER” στην Ελλάδα!

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Grand Opening των νέων...

Salon International 2024

Το Salon International 2024 θα είναι καλύτερο από ποτέ,...
- Advertisment -
BusinessNews.gr

Ο Μάρκος Ευθυμίου μας μιλά εφ΄ όλης της ύλης

Ο Μάρκος Ευθυμίου θεωρείται ο expert στα νυφικά χτενίσματα και παράλληλα έχει ένα μοναδικό ταλέντο στο να μεταλλάσσει ένα πρόσωπο σε "persona". Στόχος του είναι...

COLLECTION «FRACTALS» BY ΑΝΝΙΕ ΑΝΚΕRVIK

H Αnnie Ankervik μας παρουσιάζει τη νέα της collection «Fractals».

COTY & CHLO? ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΑRIANE LABED ΩΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΡΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ

 

Η Ariane Labed είναι το πρόσωπο του νέου αρώματος της Chlo?, το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2018. Η ηθοποιός θα αποτελέσει τη νέα, μοντέρνα ενσάρκωση της γυναίκας Chlo?.

Newsletter