Είμαστε ενάντια στα πειράματα σε ζώα από την ίδρυση μας, και πλέον περήφανα πιστοποιημένη με το πρότυπο Leaping Bunny από τον οργανισμό Cruelty Free International

Η Aveda, η υψηλής απόδοσης, vegan μάρκα περιποίησης μαλλιών, η οποία αντιτίθεται στις δοκιμές σε ζώα από την ίδρυσή της το 1978, ανακοινώνει την πιστοποίηση της με το πρότυπο Leaping Bunny από τον οργανισμό Cruelty Free International.

Προκειμένου να λάβει την πιστοποίηση Leaping Bunny, ο οργανισμός Cruelty Free International φρόντισε να διασφαλίσει ότι η Aveda δεν διεξάγει ούτε επιτρέπει πειράματα σε ζώα για τα προϊόντα, τις πρώτες ύλες και τα συστατικά της. Η μάρκα υποβλήθηκε σε μια αυστηρή, πολυετή διαδικασία ελέγχου από τον οργανισμό Cruelty Free International έτσι ώστε να επαληθευθεί ότι οι προμηθευτές και οι κατασκευαστές της συμμορφώνονται με όλα τα κριτήρια του Leaping Bunny για τα προϊόντα και τα συστατικά της. Για να διατηρήσει την αναγνώριση στο πλαίσιο του προγράμματος Leaping Bunny, η Aveda θα υποβάλλεται σε έλεγχο κάθε 12 μήνες από τον οργανισμό Cruelty Free International για να διασφαλίσει τη συνεχή συμμόρφωση.

«Η Aveda ιδρύθηκε με γνώμονα τη φροντίδα για τον κόσμο στον οποίο ζούμε, και αυτό σήμαινε πάντα να μην κάνουμε πειράματα σε ζώα», δήλωσε η Barbara De Laere, Global Brand President της Aveda. «Είμαστε πρωτοπόροι στη βιωσιμότητα για περισσότερα από 40 χρόνια και είμαστε υπερήφανοι που υπογραμμίζουμε αυτή τη δέσμευση προς τον πλανήτη και τους κατοίκους του με την πιστοποίηση Leaping Bunny, το διεθνώς αναγνωρισμένο χρυσό πρότυπο για τα cruelty-free καλλυντικά από τον οργανισμό Cruelty Free International.

Η απόκτηση της πιστοποίησης Leaping Bunny αποτελεί βασικό επίτευγμα των στόχων της Aveda, να παρέχει μεγαλύτερη διαφάνεια μέσω αξιόπιστων εξωτερικών οργανισμών. Το καθεστώς Leaping Bunny ισχύει για όλα τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών, δέρματος και σώματος της Aveda, τα οποία διατίθενται σε χιλιάδες κομμωτήρια και καταστήματα σε όλο τον κόσμο. Αυτό περιλαμβάνει και τα προϊόντα βαφής μαλλιών της Aveda, τα οποία διατίθενται αποκλειστικά στα συνεργαζόμενα κομμωτήρια της.

Η Michelle Thew, CEO του οργανισμού Cruelty Free International, δήλωσε: «Η Aveda έχει επάξια φήμη για τη δέσμευσή της εδώ και δεκαετίες ως προς τον ηθικές πρακτικές της και τη βιωσιμότητα. Είμαι ενθουσιασμένη που αυτό περιλαμβάνει τώρα και την πιστοποίηση του Leaping Bunny για τα προϊόντα της Aveda».

Δημιουργώντας ένα πιο βιώσιμο μέλλον

Σύμφωνα με την αποστολή της Aveda από την ίδρυσή της, να νοιάζεται για τον κόσμο στον οποίο ζούμε, η μάρκα πρωτοπορεί εδώ και δεκαετίες σε  θέματα  περιβαλλοντικής υπευθυνότητας στον τομέα της ομορφιάς, με προτεραιότητες στους ακόλουθους τομείς: ασφαλής ομορφιά, υπεύθυνη παραγωγή πρώτων υλών, ανακυκλωμένες συσκευασίες, vegan συνθέσεις, παραγωγή με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, ευημερία των ζώων και συμβολή στην προστασία και παροχή καθαρού νερού σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο σε όλο τον κόσμο.

Η Aveda υλοποιεί την αποστολή της στις κεντρικές μας εγκαταστάσεις έκτασης 58 στρεμμάτων και είναι πιστοποιημένοι από την Εθνική Ομοσπονδία Άγριας Ζωής στη Μινεσότα, με αποικίες μελισσών, έναν λαχανόκηπο που επιμελούνται οι εργαζόμενοι, σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και χιλιόμετρα μονοπατιών για τρέξιμο. Το κεντρικό κτίριο των γραφείων δίνει έμφαση στη βιωσιμότητα: τροφοδοτείται με ηλιακή και αιολική ενέργεια, είναι στρωμένο με χαλιά από ανακυκλωμένες ίνες, διαθέτει κάδους κομποστοποίησης και ανακύκλωσης σε όλο το κτίριο και βιολογικό καφέ.

Για να μάθετε  περισσότερα σχετικά με τις πρωτοβουλίες βιωσιμότητας της Aveda, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα  aveda.com/sustainablefuture.

Latest

Kérastase Ι HACK YOUR BLONDE I ΝΕΟ 2% PURE HYALURONIC ACID SERUM

Η Kérastase παρουσιάζει έναν επαναστατικό, συμπυκνωμένο ορό υαλουρονικού οξέος...

Η CAUDALIE καινοτομεί και μας ξανασυστήνει την εμβληματική σειρά Resveratrol – Lift

Η CAUDALIE καινοτομεί και μας ξανασυστήνει την εμβληματική σειρά...

Η Farcom Professional χορηγός του Κοινωνικού Κομμωτηρίου του Δήμου Θεσσαλονίκης

Η πόλη μας υποδέχτηκε ένα νέο κεφάλαιο αλληλεγγύης και...
- Advertisment -
BusinessNews.gr

Το Κοινωνικό Κομμωτήριο του Κέντρου Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δ. Αθηναίων έκλεισε 2 χρόνια φροντίδας και προσφοράς

Το Κοινωνικό Κομμωτήριο του Κέντρου Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δ. Αθηναίων έκλεισε 2 χρόνια φροντίδας και προσφοράς και το γιόρτασε… «βγαίνοντας έξω»! Την περασμένη εβδομάδα το...

Η Farcom Professional χορηγός του Κοινωνικού Κομμωτηρίου του Δήμου Θεσσαλονίκης

Η πόλη μας υποδέχτηκε ένα νέο κεφάλαιο αλληλεγγύης και φροντίδας, με τα εγκαίνια του Κοινωνικού Κομμωτηρίου του Δήμου Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 20...

Δυναμική παρουσία της L’Oréal Hellas στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 2023

Η κα Δήμητρα Πετρίδη, Corporate Affairs & Engagement Director L’Oréal Hellas, και η κα Μαρία Κοράλη, Γενική Διευθύντρια L’Oréal Professional Products συμμετείχαν στο Inclusivity...

Newsletter