Ο LO?C ARMAND ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ

Σε αυτό το πλαίσιο μίλησε στο Εstetica Hellas, για την «όμορφη βιομηχανία» στην Ευρώπη, τις προκλήσεις και τα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει.
Συναντήσαμε τον Lo?c Armand ένα στέλεχος που γνωρίζει τη βιομηχανία της ομορφιάς όσο λίγοι. Μας μίλησε για το χώρο και για τις προβλέψεις του στον κλάδο των επαγγελματικών προϊόντων, τον οποίο θεωρεί λαμπρό και με μεγάλα περιθώρια εξέλιξης
Ποια χώρα αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά καλλυντικών αυτήν τη στιγμή στην Ευρώπη και πώς συμβάλλει γενικότερα ο κλάδος στην ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας,
Στη Ευρώπη η μεγαλύτερη αγορά καλλυντικών πρέπει να είναι η Γαλλία. Ακολουθούν η Γερμανία, η Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Γερμανία και Γαλλία, βέβαια, είναι πολύ κοντά. Πρέπει να αναφέρω ότι η βιομηχανία των καλλυντικών στην Ευρώπη έχει ετήσιο κύκλο εργασιών που αγγίζει περίπου τα 72 δισ. ευρώ τζίρο και 15 δισ. ευρώ σε εξαγωγές. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, πόσο σημαντικός είναι ο κλάδος. Είναι μια πηγή ανάπτυξης των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.

Ποιος θα λέγατε, λοιπόν, πως είναι ο ρόλος της Cosmetics Europe σε αυτό το περιβάλλον,
Η Cosmetics Europe δημιουργήθηκε το 1962. Σήμερα αποτελείται από παγκόσμιες εταιρείες και εθνικές ομοσπονδίες. Πιο συγκεκριμένα, 16 παγκόσμιες εταιρείες και 26 εθνικές ομοσπονδίες. Πρόκειται για ένα δίκτυο τεχνογνωσίας με σκοπό να δουλέψουμε μαζί ώστε να προστατέψουμε και να αναπτύξουμε τον κλάδο μας. Να συνομιλούμε με τους stakeholders σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο ώστε να δημιουργήσουμε μία “business friendly” νομοθεσία, η οποία θα μας επιτρέψει να παρέχουμε στους καταναλωτές τα καινοτόμα προϊόντα που χρειάζονται. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι ο πρώτος μας στόχος είναι η ασφάλεια του καταναλωτή και η προστασία του περιβάλλοντος – ενώ ταυτόχρονα προσφέρουμε καινοτομία. Για παράδειγμα, θέλουμε να προσφέρουμε καινοτόμα προϊόντα στην κομμωτική, καθώς οι κομμωτές τα έχουν ανάγκη για να μπορέσουν να εξασκήσουν την τέχνη τους και οι καταναλωτές πρέπει να επωφεληθούν από την καινοτομία. Τα νέα προϊόντα θα πρέπει να είναι, φυσικά, συμβατά με τη νομοθεσία, κάτι που προϋποθέτει εκτεταμένο διάλογο με τις υγειονομικές αρχές σε ευρωπαϊκό αλλά και τοπικό επίπεδο. Η νομοθεσία για τα καλλυντικά είναι 100% ευρωπαϊκή και η εφαρμογή της είναι 100% εθνική. Έτσι λοιπόν εμείς πρέπει να εκκινήσουμε το διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ένωση από τη μία πλευρά, ώστε να θέσουν τους κατάλληλους κανονισμούς, και με τις εθνικές αρχές μέσω των ομοσπονδιών, από την άλλη πλευρά, ώστε να υπάρχει η σωστή εφαρμογή των κανόνων αυτών. Πρέπει να καταφέρουμε να χτίσουμε σχέσεις αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης με τις αρμόδιες αρχές, γιατί εκείνες είναι υπεύθυνες για τη διατήρηση της ασφάλειας των καταναλωτών. Παράλληλα, αισθανόμαστε και εμείς υπεύθυνοι για την ασφάλεια των προϊόντων που βγαίνουν στην αγορά.
Ποιο είναι το όραμα της Cosmetics Europe για το μέλλον,
Δεν είμαστε μια βιομηχανία της ματαιοδοξίας. Είμαστε μια βιομηχανία που προσφέρει στους ανθρώπους, που συμμετέχει στην ευημερία τους και αυτή είναι μια ανάγκη που θα συνεχιστεί για πάντα. Δεσμευόμαστε να φέρουμε ακόμα περισσότερη καινοτομία στους καταναλωτές, να τους προσφέρουμε ικανοποίηση και να τους βοηθούμε να εκπληρώσουν τις προσδοκίες τους. Υποστηρίζουμε το νομοθετικό πλαίσιο της Ε.Ε., γιατί είναι ένα πολύ καλό πλαίσιο, το οποίο επιτρέπει την καινοτομία. Μία από τις προκλήσεις μας είναι να μπορέσουμε να χτίσουμε διεθνή συνεργασία και να δημιουργήσουμε μεγαλύτερη διεθνή σύγκλιση, μεταξύ του ρυθμιστικού πλαισίου της Ε.Ε. και των κανονισμών που υπάρχουν στη Β. Αμερική, στη Λατινική Αμερική, στην Ασία, στην Κίνα, στην Αφρική κ.λπ. Η Αφρική είναι το νέο σύνορο για τις επιχειρήσεις και μένει ακόμα να θέσουμε το σωστό πλαίσιο ώστε να αναπτύξουμε την επιχείρηση του μέλλοντος. Οπότε, η δημιουργία της διεθνούς σύγκλισης σχετικά με το κανονιστικό πλαίσιο, μέσω της συνεργασίας με τις αδερφές ομοσπονδίες σε αυτές τις περιοχές είναι κάτι πολύ σημαντικό.
Διαβάστε αναλυτικά στο τεύχος του Estetica Ηellas που κυκλοφορεί.

Latest

Η DSQUARED2 παρουσιάζει τη Συλλογή Γυαλιών Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024,

Η DSQUARED2 παρουσιάζει τη Συλλογή Γυαλιών Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024, που...

Ήταν όλοι εκεί! Στο BEST Opening των νέων γραφείων της “BESTSELLER” στην Ελλάδα!

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Grand Opening των νέων...

Salon International 2024

Το Salon International 2024 θα είναι καλύτερο από ποτέ,...
- Advertisment -
BusinessNews.gr

Ο Μάρκος Ευθυμίου μας μιλά εφ΄ όλης της ύλης

Ο Μάρκος Ευθυμίου θεωρείται ο expert στα νυφικά χτενίσματα και παράλληλα έχει ένα μοναδικό ταλέντο στο να μεταλλάσσει ένα πρόσωπο σε "persona". Στόχος του είναι...

COLLECTION «FRACTALS» BY ΑΝΝΙΕ ΑΝΚΕRVIK

H Αnnie Ankervik μας παρουσιάζει τη νέα της collection «Fractals».

COTY & CHLO? ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΑRIANE LABED ΩΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΡΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ

 

Η Ariane Labed είναι το πρόσωπο του νέου αρώματος της Chlo?, το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2018. Η ηθοποιός θα αποτελέσει τη νέα, μοντέρνα ενσάρκωση της γυναίκας Chlo?.

Newsletter