ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ STAND UP ΑΠΟ L’OREAL PARIS ΚΑΙ WIN HELLAS

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η L’Or?al Paris πραγματοποίησε διαδικτυακή press conference σε συνεργασία με τη ΜΚΟ WIN HELLAS Την 25η Νοεμβρίου, τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η L’Or?al Paris σε συνεργασία με τη ΜΚΟ WIN HELLAS πραγματοποίησαν ακόμα μία press conference για το διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα STAND UP ενάντια στην παρενόχληση σε δημόσιους χώρους.

Πρόκειται για μια Ημέρα-ορόσημο, που αναδεικνύει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση, ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 και των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας, όπου τα κρούσματα περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας σε όλο τον κόσμο είναι συνεχώς αυξανόμενα. ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ: STAND UP ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Από τις 8 Μαρτίου 2020 και μέχρι σήμερα, η L’Or?al Paris με το πρόγραμμα STAND UP, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση ενάντια στη παρενόχληση σε δημόσιους χώρους μέσα από μια παγκόσμιας κλίμακας έκκληση για ανάληψη δράσης. Από τα σχολεία και τις δημόσιες συγκοινωνίες έως τα φεστιβάλ και το διαδίκτυο, το STAND UP φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια παγκόσμια κοινότητα 1 εκατομμυρίου υπερασπιστών που θα εκπαιδευτούν στην μεθοδολογία των 5 D: Direct (Απευθυνθείτε απευθείας), Distract (Απόσπαση προσοχής), Delegate (Αντιπρόσωπος), Document (Καταγραφή), Delay (Καθυστέρηση).

Η L’OREAL PARIS ΕΝΩΣΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗ ΜΚΟ WIN HELLAS Για την εδραίωση του παγκόσμιου αυτού κινήματος, η L’Oreal Paris εστιάζει στην εκπαίδευση τοπικών κοινοτήτων σε συνεργασία με σημαντικές ΜΚΟ που εργάζονται για την ισότητα των φύλων σε κάθε χώρα. Όσον αφορά την Ελλάδα, η L’Or?al Paris ένωσε τις δυνάμεις της με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση W.I.N. HELLAS, καταφέρνοντας να εκπαιδεύσουν μέχρι σήμερα πάνω από 500 άτομα σε διάστημα λίγων μηνών.

Στα πλαίσια της συνεργασίας τους, πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικά σεμινάρια σε φοιτητές και σπουδαστές, εργαζόμενες και μη γυναίκες όλων των ηλικιών και εργαζόμενους μεγάλων επιχειρήσεων. Στόχος των σεμιναρίων αυτών ήταν η ενημέρωση και η ενδυνάμωση μιας ευρύτερης ομάδας ανθρώπων με διαφορετικές συνθήκες ζωής και διαβίωσης, η οποία θα τους ωθήσει να ορθώσουν το ανάστημά τους και να νιώσουν ασφαλείς σε περίπτωση που δεχτούν παρενόχληση σε δημόσιο χώρο ή γίνουν μάρτυρες σε αντίστοιχο περιστατικό.

Η εκπαίδευση είναι δικαίωμα όλων και οφείλει να συμβάλει στην ενίσχυση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών. Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση W.I.N. HELLAS*- Διεθνής Υποστήριξη Γυναικών ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2006 από τη κα Μάντα Τσαγκιά – Παπαδάκου με σκοπό την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Από τη πρώτη μέρα μέχρι και σήμερα, η W.I.N. HELLAS δραστηριοποιείται στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών και της προώθησης της ισότητας των φύλων, προσφέροντας με τη πολύτιμη βοήθεια ψυχολόγων, συμβούλων ψυχικής υγείας, δικηγόρων κ.α., ψυχο–κοινωνική στήριξη στις γυναίκες που υφίστανται οποιασδήποτε μορφής κακοποίηση, στο οικογενειακό, κοινωνικό και επαγγελματικό τους περιβάλλον. ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ: ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ COVID-19

Όπως αποκάλυψε πρόσφατη έρευνα σε συνεργασία με την Ipsos**, η παρενόχληση σε δημόσιους χώρους παραμένει ζήτημα προτεραιότητας, ακόμη και στο πλαίσιο της πανδημίας COVID-19. Από την έναρξη της πανδημίας, μία στις τρεις γυναίκες έχει βιώσει τουλάχιστον μία εμπειρία σεξουαλικής παρενόχλησης, ένας στους δύο ερωτηθέντες πιστεύει ότι η πιθανότητα σεξουαλικής παρενόχλησης σε δημόσιο χώρο έχει αυξηθεί, ενώ το 42% των ερωτηθέντων έχουν βρεθεί μπροστά σε τουλάχιστον ένα περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης.

Επιπλέον, υπάρχει σαφής ανάγκη για περισσότερη εκπαίδευση και υποστήριξη: το γεγονός ότι τα άτομα δεν παρεμβαίνουν σε περιστατικά παρενόχλησης σε δημόσιους χώρους αποδίδεται για τους περισσότερους ερωτηθέντες στο γεγονός ότι δεν ξέρουν τι να κάνουν (αξίζει να αναφέρουμε ότι το 34% ισχυρίζεται ότι εάν γνώριζε τι έπρεπε να κάνει θα είχε ενεργήσει).

Επιπλέον, οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα αναφέρουν ότι πλέον προσαρμόζουν τη συμπεριφορά τους περισσότερο από πριν, ειδικά για να αποφύγουν τη σεξουαλική παρενόχληση:

• Το 75% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι αποφεύγει ορισμένα μέρη (+ 10% σε σύγκριση με το 2019)

• Το 59% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι προσαρμόζει τα ρούχα και την εμφάνισή του (+ 9% σε σύγκριση με το 2020)

• Το 54% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι αποφεύγει ορισμένα μέσα μεταφοράς (+ 10% σε σύγκριση με το 2020) Ακόμα ένα σημαντικό στατιστικό αποτέλεσμα είναι το ότι 72% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η χρήση μάσκας επιτρέπει στους θύτες να κρύβονται και να αισθάνονται άθικτοι. Ένας αριθμός που αντικατοπτρίζει μια νέα διάσταση του κοινωνικού άγχους της «νέας» πραγματικότητας που επέφερε ο covid19, που έρχεται να προστεθεί συμπληρωματικά.

Latest

- Advertisment -
BusinessNews.gr

Ο ιδρυτής & CEO της “Beautiful People Pr” Events Χάρης Σιανίδης βραβέυτηκε ως “Pr Influencer” της χρονιάς στα “Greek Influencers Awards”!

Σε ένα άκρως εορταστικό κλίμα, ο ιδρυτής & CEO της “Beautiful People Pr” Events Χάρης Σιανίδης βραβεύτηκε ως “Pr Influencer” της χρονιάς για...

Future & Transitions

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το συνέδριο “Future” που εξερεύνησε τα όρια του Meteverse και η πρωτοποριακή έκθεση “Transitions” με θέμα την τεχνητή νοημοσύνη και την...

“Γίνε Ηγέτης του εαυτού σου”: Το νέο βιβλίο αυτοβελτίωσης του Δρ. Δημήτρη Ζάμπογλου!

“Γίνε Ηγέτης του εαυτού σου”: Το νέο βιβλίο αυτοβελτίωσης του Δρ. Δημήτρη Ζάμπογλου μόλις κυκλοφόρησε σε Ελλάδα και Κύπρο από τις Εκδόσεις...

Newsletter