AΘΗΝΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ, Α SUCCESS STORY

 
Γράφει η Άννα Ανδρεώλα
Τίποτα δεν είναι τυχαίο, το μυστικό της επαγγελματικής επιτυχίας είναι, η συστηματική δουλειά και η Αθηνά Νικολαΐδου το έχει αποδείξει. Διαθέτει μια επιτυχημένη πορεία 16 ετών στην Procter & Gamble, με βασικό ρόλο στα κεντρικά της εταιρείας στη Γενεύη, ως Senior Brand Manager Oral Care, με ευθύνη στρατηγικού σχεδιασμού και καινοτομίας για όλη την περιφέρεια Ευρώπης & Μέσης Ανατολής. Εδώ και λίγα χρόνια που επέστεψε στην Ελλάδα ανέλαβε καθήκοντα Εμπορικής Διευθύντριας στην Wella Ελλάδος και σε πολύ λίγο διάστημα το ρόλο της Country Manager Coty Professional Beauty. Έχει περάσει ήδη ένας χρόνος που δραστηριοποιήστε ως Διευθύντρια Ελλάδος στο Coty Professional Beauty.

Ποιες ήταν οι προκλήσεις που ενδεχομένως αντιμετωπίσατε αναφορικά με αυτή τη συγχώνευση;

Η συγχώνευση της Wella με την Coty, μία εταιρεία απόλυτα εστιασμένη στο χώρο της ομορφιάς, ήταν απόλυτα συμβατή σε στρατηγικό επίπεδο, οπότε τολμώ να πω ότι οι προκλήσεις που είχα να αντιμετωπίσω δεν ήταν πολλές. Επιπλέον, είχαμε την τύχη να μην έχουμε ιδιαίτερες οργανωτικές αλλαγές στο Professional Beauty Division (ένα από τα 3 τμήματα τα οποία δομούν την Coty). Ουσιαστικά παραμείναμε με το ίδιο οργανωτικό σχήμα, τα ίδια στελέχη και επιπλέον και στα ίδια γραφεία. Αυτή η σταθερότητα ήταν σημαντική για τη βέλτιστη διαχείριση της μετάβασης. Έτσι μπορέσαμε να μείνουμε εστιασμένοι στο όραμα μας να δίνουμε καθημερινά αξία στο χώρο της επαγγελματικής ομορφιάς.
 
Πού οφείλεται η αναγνώριση και η συνεχής ανοδική πορεία του χαρτοφυλακίου του Coty Professional Beauty;

Ας θυμηθούμε κατ’αρχήν ότι πίσω από το χαρτοφυλάκιο Coty Professional Beauty κρύβεται μία ιστορία 135 χρόνων μίας πρωτοπόρου εταιρείας προϊόντων κομμωτικής, της Wella. Με σημαντικές καινοτομίες στο χώρο όλα αυτά τα χρόνια, με μεγάλη επένδυση στην έρευνα, την τεχνολογία και την εκπαίδευση καθώς και τη δημιουργία νέων υπηρεσιών που βελτιώνουν το αποτέλεσμα αλλά και την εμπειρία που απολαμβάνουν οι πελάτες αλλά και οι τελικοί καταναλωτές. Επιπλέον, πολύ σημαντικό ρόλο πιστεύω παίζουν η υπευθυνότητα, η αφοσίωση, η κατανόηση των αναγκών των επαγγελματιών-συνεργατών μας, η ειλικρίνεια και ο σεβασμός απέναντι τους Το Coty Professional Beauty επενδύει σταθερά σε εκπαιδευτικά event, αλλά και σε μια σειρά fashion show ενισχύοντας μία πιο εξωστρεφή εικόνα. Ποια είναι η στρατηγική που οδηγεί την επένδυση σε αυτές τις ενέργειες; Η εκπαίδευση είναι για μας αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής μας, καθώς απαντά στη διαρκή ανάγκη των κομμωτών να εξειδικεύονται στη χρήση των προϊόντων μας. Σε ό,τι αφορά στα fashion shows, αναγνωρίζουμε την ανάγκη τη δική μας αλλά και των συνεργατών μας να μένουμε κοντά στις εξελίξεις στο χώρο της ομορφιάς αλλά και τις τάσεις της μόδας, καθώς είναι συγγενείς χώροι που αλληλοεπηρεάζονται και προσφέρουν ευκαιρίες έμπνευσης και ανάπτυξης.
 
Διαβάστε αναλυτικά στο τεύχος του Εstetica που κυκλοφορεί.

Latest

Η DSQUARED2 παρουσιάζει τη Συλλογή Γυαλιών Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024,

Η DSQUARED2 παρουσιάζει τη Συλλογή Γυαλιών Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024, που...

Ήταν όλοι εκεί! Στο BEST Opening των νέων γραφείων της “BESTSELLER” στην Ελλάδα!

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Grand Opening των νέων...

Salon International 2024

Το Salon International 2024 θα είναι καλύτερο από ποτέ,...
- Advertisment -
BusinessNews.gr

ΤΟ NGFL ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ!

Ένα μικρό κομμάτι από αυτό που ζούμε, παρουσιάστηκε την Κυριακή 25.10 σε υπαίθριο χώρο 2500τμ, στο livefashionevent των νέων σχεδιαστών που έκανε την 8η παρουσίασή του, τηρώντας όλους τους όρους ασφαλείας.

Λαμπερό καλοκαιρινό party για το “Goya” Latino Gastrobar, το εντυπωσιακό meeting point των Νοτίων Προαστίων, που εγκαινίασε το ολοκαίνουργιο μενού του με την υπογραφή...

Το “Goya Latino Gastrobar” το διασημότερο Bar-Resto της Γλυφάδας (Γρηγορίου Λαμπράκη 34) άνοιξε τις πόρτες του για την καλοκαιρινή σεζόν παρουσία πολλών προσκεκλημένων και αγαπημένων φίλων του γνωστού επιχειρηματία και ιδιοκτήτη Βασίλη Σταθοκωστόπουλου, που υποδέχτηκε γνωστές φυσιογνωμίες από τον δημοσιογραφικό, καλλιτεχνικό & επιχειρηματικό κόσμο της Αθήνας σε μια βραδιά όπου η διασκέδαση ήταν για άλλη μια φορά εγγυημένη.

H L’Oréal Professional Products εγκαινιάζει μια νέα εποχή στην εκπαίδευση για την κομμωτική κοινότητα

 

Πάντα ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις, η LOréal Professional Products φέρνει τη νέα εποχή της blended εκπαίδευσης παρουσιάζοντας τη νέα πλατφόρμα ACCESS και σύντομα τη νέα, ανακαινισμένη Ακαδημία. Η φυσική παρουσία και το digital περιεχόμενο συνδυάζονται για μια απόλυτα ολοκληρωμένη εκπαιδευτική εμπειρία με τη σφραγίδα της L’Oréal Professional Products.

Newsletter