Η L’OREAL ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗ ΣΧΟΛΗ “REAL CAMPUS, BY L’OREAL” ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

 

Στη Γαλλία συγκεκριμένα, υπάρχουν περίπου 10.000 διαθέσιμες θέσεις εργασίας σε μια βιομηχανία που υποφέρει από έλλειψη ειδικευμένου προσωπικού, που να μπορεί να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των πελατών. Το Πτυχίο Bachelor στην Κομμωτική και την Επιχειρηματικότητα φιλοδοξεί να κάνει το επάγγελμα πιο ελκυστικό σε νέα ταλαντούχα άτομα. Θα προσφέρει εκπαίδευση, η οποία θα είναι προσαρμοσμένη στη νέα πραγματικότητα της αγοράς, διευρύνοντας και διαφοροποιώντας τις δεξιότητες των κομμωτών, έτσι ώστε να ενισχυθεί η ελκυστικότητα και η απορρόφησή τους στο δεύτερο μεγαλύτερο τεχνικό κλάδο στη Γαλλία.

Η Nathalie Roos, Πρόεδρος του Κλάδου Επαγγελματικών Προϊόντων της L’Oréal, είπε: «Προσφέροντας για πρώτη φορά ένα πτυχίο, το οποίο συνδυάζει την κομμωτική με την επιχειρηματικότητα, στοχεύουμε να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα σπουδών υψηλής ποιότητας και να προσφέρουμε σε νέους ταλαντούχους κομμωτές του αύριο, τα εργαλεία που χρειάζονται για να καινοτομήσουν και να αναδιαμορφώσουν την εμπειρία του πελάτη.  Για εμάς, πρόκειται μάλιστα για ένα κοινωνικό ζήτημα: επιθυμούμε να προάγουμε αυτό το ουσιώδες επάγγελμα ομορφιάς, να βοηθήσουμε νέους ανθρώπους στην επαγγελματική τους αποκατάσταση και να υποστηρίξουμε την επιχειρηματικότητα».

Σε αυτή τη νέα σχολή, οι σπουδαστές θα εκπαιδεύονται σε τεχνικές κομμωτικής επιδεξιότητας, αλλά και στη διοίκηση, στην εξυπηρέτηση πελατών και τα ψηφιακά μέσα. Το πρόγραμμα σπουδών έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με το καινοτόμο studio Schoolab και θα προσφέρει στους σπουδαστές τη δυνατότητα να εργαστούν σε μια σειρά από απτά projects, επικεντρωμένα στην εμπειρία του καταναλωτή.

Το πρόγραμμα σπουδών παρέχεται σε υποψήφιους, που διαθέτουν επαγγελματική κομμωτική πιστοποίηση, καθώς και σε υποψήφιους με γενικό ή επαγγελματικό απολυτήριο λυκείου, ή σε όσους επιθυμούν να εκπαιδευτούν ξανά σε ένα νέο επαγγελματικό αντικείμενο. Οι αρχάριοι θα ακολουθήσουν ένα εντατικό πρόγραμμα μαθημάτων για τέσσερις εβδομάδες (το “Hairdressing Bootcamp”), έτσι ώστε  να αποκτήσουν την απαραίτητη τεχνική κατάρτιση για να γραφτούν στη σχολή.

Μια δοκιμαστική τάξη 20 σπουδαστών ξεκίνησε ήδη τα πρώτα μαθήματα στην εν λόγω σχολή στις 6 Ιανουαρίου 2020. Σταδιακά, η σχολή “Real Campus, by L’Oréal” θα έχει 150 σπουδαστές το χρόνο. Οι σπουδαστές θα έχουν μια σύμβαση μαθητείας, που θα συνδυάζει θεωρία και πρακτική εκπαίδευση. Θα περνούν τους πρώτους τρεις μήνες στη σχολή και τους επόμενους εννιά σε ένα κομμωτήριο.

 

Η σχολή “Real Campus, by L’Oréal” βρίσκεται στην οδό Didot 98, στο Παρίσι (14ο διαμέρισμα) και οι εγκαταστάσεις, οι οποίες έχουν θέα  σε εσωτερικό κήπο, δημιουργήθηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να ενθαρρύνουν τις ανταλλαγές απόψεων, την πρακτική εργασία και το ομαδικό πνεύμα. Οι “Instagra-μικοί” τοίχοι της, θα επιτρέπουν επίσης στους σπουδαστές να επικοινωνούν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το σαλόνι κομμωτικής που θα υπάρχει μέσα στη σχολή, θα τους παρέχει επίσης την ευκαιρία να μάθουν για την εμπειρία των καταναλωτών, καθώς θα δουλεύουν με αληθινούς πελάτες. 

Latest

- Advertisment -
BusinessNews.gr

ΤΟ NGFL ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ!

Ένα μικρό κομμάτι από αυτό που ζούμε, παρουσιάστηκε την Κυριακή 25.10 σε υπαίθριο χώρο 2500τμ, στο livefashionevent των νέων σχεδιαστών που έκανε την 8η παρουσίασή του, τηρώντας όλους τους όρους ασφαλείας.

Λαμπερό καλοκαιρινό party για το “Goya” Latino Gastrobar, το εντυπωσιακό meeting point των Νοτίων Προαστίων, που εγκαινίασε το ολοκαίνουργιο μενού του με την υπογραφή...

Το “Goya Latino Gastrobar” το διασημότερο Bar-Resto της Γλυφάδας (Γρηγορίου Λαμπράκη 34) άνοιξε τις πόρτες του για την καλοκαιρινή σεζόν παρουσία πολλών προσκεκλημένων και αγαπημένων φίλων του γνωστού επιχειρηματία και ιδιοκτήτη Βασίλη Σταθοκωστόπουλου, που υποδέχτηκε γνωστές φυσιογνωμίες από τον δημοσιογραφικό, καλλιτεχνικό & επιχειρηματικό κόσμο της Αθήνας σε μια βραδιά όπου η διασκέδαση ήταν για άλλη μια φορά εγγυημένη.

H L’Oréal Professional Products εγκαινιάζει μια νέα εποχή στην εκπαίδευση για την κομμωτική κοινότητα

 

Πάντα ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις, η LOréal Professional Products φέρνει τη νέα εποχή της blended εκπαίδευσης παρουσιάζοντας τη νέα πλατφόρμα ACCESS και σύντομα τη νέα, ανακαινισμένη Ακαδημία. Η φυσική παρουσία και το digital περιεχόμενο συνδυάζονται για μια απόλυτα ολοκληρωμένη εκπαιδευτική εμπειρία με τη σφραγίδα της L’Oréal Professional Products.

Newsletter