ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, FRANK APOSTOLOPOULOS ΣΕ ΕΝΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ EVENT

O Frank Apostolopoulos έχει διακριθεί για πέντε συναπτά έτη με τον τίτλο του «Ηairstylist of the year» σε ολόκληρη την Αυστραλία. Μιλήσαμε με τον Βασίλη Διαμαντόπουλο, Artistic Director Σχολής Κομμωτικής Διαμαντόπουλος, και τον διεθνούς φήμης Hairstylist Frank Apostolopoulos.

 

Βασίλης Διαμαντόπουλος

Η Σχολή Διαμαντόπουλος έχει δημιουργήσει τη δική της δυναμική πορεία στο χώρο της εκπαίδευσης. Ποια είναι η φιλοσοφία σας και ποιο θεωρείτε το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα;

 

Η Σχολή Κομμωτικής Διαμαντόπουλος εδώ και 30 χρόνια σχεδόν βασίζεται στο τρίπτυχο της γνώσης, της σκέψης και τέχνης. Στην ακαδημία μας εφαρμόζουμε ένα υβριδικό σύστημα διδασκαλίας, βάσει του οποίου ο σπουδαστής εκπαιδεύεται στις κλασικές και διαχρονικές τεχνικές, ωστόσο τα ερεθίσματα και η εμπειρία που αποκτά κατά τη διάρκεια φοίτησης, τον εξελίσσουν σε έναν ολοκληρωμένο και σύγχρονο κομμωτή. Γι’ αυτό άλλωστε πολλοί από τους σπουδαστές μας σήμερα είναι καταξιωμένοι επαγγελματίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, κατακτώντας σπουδαίες θέσεις και τίτλους διάκρισης.

 

 

Τι μηνύματα θα θέλατε να δώσετε στα νέα παιδιά που επιθυμούν να ασχοληθούν με το χώρο της κομμωτικής.

Θα πω αυτό που επιμένω να λέω και στα δικά μας «παιδιά». Η κομμωτική είναι τέχνη και όπως κάθε τέχνη απαιτεί εξάσκηση, συγκέντρωση και πείσμα. Απαιτεί ήθος και αξιοπρέπεια! Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται η κομμωτική τέχνη στην Ελλάδα είναι δυστυχώς ρηχός. Το μεγάλο στοίχημα που έχουμε κάθε χρόνο -εγώ και η καλλιτεχνική μου ομάδα- είναι να καταφέρνουμε πάντα να δημιουργούμε σοβαρούς επαγγελματίες, καταρτισμένους τεχνίτες και ανήσυχους καλλιτέχνες! Και όταν το πετυχαίνουμε αυτό, νιώθουμε ότι προσθέσαμε άλλο ένα λιθαράκι στον κόσμο της κομμωτικής τέχνης.

 

Τέλος, πείτε μας, υπάρχει συνταγή επιτυχίας;

 

Εργάζομαι 20 χρόνια στο χώρο και νιώθω ότι δεν έχω κάνει όσα θα ήθελα για να νιώθω «επιτυχημένος» με τη στενή έννοια του όρου. Η επιτυχία για καθέναν από εμάς, άλλωστε, πρεσβεύει διαφορετικά πράγματα. Για άλλους η επιτυχία ισούται με την αναγνωρισιμότητα ή με την εφήμερη κερδοφορία. Για μένα επιτυχία είναι η διαχρονικότητα, η σοβαρότητα και το ήθος ενός επαγγελματία. Η συνταγή σε αυτή την περίπτωση, λοιπόν, είναι τόσο απλή όσο και σύνθετη: σκληρή δουλειά, πίστη και αφοσίωση στις αρχές μου! Αυτές που έμαθα δίπλα σε μία ηγετική προσωπικότητα της Κομμωτικής Τέχνης στην Ελλάδα και πατέρα μου, τον Πάνο Διαμαντόπουλο!

 

FRANK APOSTOLOPOULOS, HAIRSTYLIST – CREATIVE DIRECTOR OF BIBA GROUP

Έχετε διακριθεί πέντε φορές με τον τίτλο Hairstylist of the Year στην Αυστραλία. Πείτε μας το μυστικό αυτής της επιτυχίας; Η αγωνία του να μη χαθεί η πρωτιά με βοήθησε στην κατάκτηση της κορυφής. Από τη στιγμή που προετοιμάζομαι για ένα τόσο υψηλό στόχο όλη μου η ενέργεια και το μυαλό μου είναι στραμμένο σε αυτό και μόνο.

Βρίσκεστε για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε ένα σημαντικό event μιλήστε μας για τα συναισθήματα σας;

 

Eίμαι απίστευτα ενθουσιασμένος και είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα που θα βρεθώ στην Σχολή Κομμωτικής Διαμαντόπουλος. Αναμένω να μοιραστώ μαζί τους το πάθος και το όραμα μας όπως αυτό υφίσταται στην Αυστραλία. Επίσης, είμαι απίστευτα ενθουσιασμένος με το επίπεδο κομμωτικής στην Ελλάδα.

Latest

- Advertisment -
BusinessNews.gr

ΤΟ NGFL ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ!

Ένα μικρό κομμάτι από αυτό που ζούμε, παρουσιάστηκε την Κυριακή 25.10 σε υπαίθριο χώρο 2500τμ, στο livefashionevent των νέων σχεδιαστών που έκανε την 8η παρουσίασή του, τηρώντας όλους τους όρους ασφαλείας.

Λαμπερό καλοκαιρινό party για το “Goya” Latino Gastrobar, το εντυπωσιακό meeting point των Νοτίων Προαστίων, που εγκαινίασε το ολοκαίνουργιο μενού του με την υπογραφή...

Το “Goya Latino Gastrobar” το διασημότερο Bar-Resto της Γλυφάδας (Γρηγορίου Λαμπράκη 34) άνοιξε τις πόρτες του για την καλοκαιρινή σεζόν παρουσία πολλών προσκεκλημένων και αγαπημένων φίλων του γνωστού επιχειρηματία και ιδιοκτήτη Βασίλη Σταθοκωστόπουλου, που υποδέχτηκε γνωστές φυσιογνωμίες από τον δημοσιογραφικό, καλλιτεχνικό & επιχειρηματικό κόσμο της Αθήνας σε μια βραδιά όπου η διασκέδαση ήταν για άλλη μια φορά εγγυημένη.

H L’Oréal Professional Products εγκαινιάζει μια νέα εποχή στην εκπαίδευση για την κομμωτική κοινότητα

 

Πάντα ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις, η LOréal Professional Products φέρνει τη νέα εποχή της blended εκπαίδευσης παρουσιάζοντας τη νέα πλατφόρμα ACCESS και σύντομα τη νέα, ανακαινισμένη Ακαδημία. Η φυσική παρουσία και το digital περιεχόμενο συνδυάζονται για μια απόλυτα ολοκληρωμένη εκπαιδευτική εμπειρία με τη σφραγίδα της L’Oréal Professional Products.

Newsletter